Turkey's Most Innovative and Reliable Crypto Currency Exchange
SIGN IN CREATE ACCOUNT
Coin Borsası - Bitcoin Borsası

Coin Borsası

Coin borsaları, kripto para birimlerinin farklı bir kriptoyla değiş tokuş edilmesine ve Fiyat para değişimi olarak adlandırılan değişimine yani ABD Doları, Euro gibi çoğu devlet destekli para birimlerinin kripto para birimine doğrudan dönüştürülmesine olanak sağlar. Temel olarak, Coin borsaları normal borsalara benzer şekilde çalışır.

Coin borsalarının her birinde kripto para fiyatları alım satım faaliyetine bağlı olarak değişir. Her borsa, kripto paraların fiyatını kendi işlem hacmine ve aynı zamanda kullanıcılarının arz ve taleplerine göre hesaplar. Bunun anlamı borsadaki işlem ne kadar büyükse kripto para fiyatı o kadar artar.

Kısaca Coin borsaları, kripto para almak ya da satmak isteyen kullanıcıların kullandıkları platformlardır. Coin borsalarında kripto para almak isteyen kullanıcılar, emir tahtasına satmak istediği kripto para türünün Fiyat, Miktar ve Toplam bilgilerini girip satış emri verir. Öte yandan kripto para almak isteyen kullanıcılar ise almak istediği kripto para türünün Fiyat, Miktar ve Toplam bilgilerini girerek alım işlemleri gerçekleştirebilmektedir.

Bitcoin Borsası

Bitcoin borsası, yatırımcıların farklı para birimleri ve altcoinler kullanarak Bitcoin alıp satabilecekleri online platformlardır. Yani kısaca Bitcoin borsası, alıcılar ile satıcıları eşleştirir.

Kullanıcı limit emri ile birlikte, mevcut talebin altında veya mevcut alım emrinin üstünde bir fiyat karşılığında alım satım yapabilmektedir. Bunun yanı sıra online Bitcoin borsalarında mevcut olan en iyi fiyattan alım seçeneği de sunulmaktadır. Örneğin, Bitcoin borsasında, üç Bitcoin satıcısı olsun. Talep edilen fiyatlar; BTC / 32662,00 TL, BTC / 32673,00 TL, BTC / 32675,55 TL olduğunu varsayalım. Bitcoin satın almak için alım emri veren kullanıcı, emrini 32662,00 TL ‘lik en iyi fiyattan almış olacak. En iyi fiyattan beş Bitcoin varsa ve 32673,00 TL ‘lik 10 tane Bitcoin ‘in mevcut olduğu bir tabloda kullanıcı 10 tane almak istediğini belirttiği takdirde, 32662,00 TL ‘lik beş Bitcoin ve geri kalan beş Bitcoin ‘i 32673,00 TL’den almış olacaktır. Bunun dışında az öncede bahsettiğimiz limit emri ile daha iyi bir fiyattan Bitcoin alabileceğini düşünen bir kullanıcı 32655,00 TL ‘lik limit emri verebilir. Başka bir Bitcoin satıcısı bu fiyata ya da altında bir emir verirse kullanıcılar eşleşir ve işlem gerçekleşir.

Günümüzde her biri farklı tipte kullanıcılara hitap eden, aralarından seçim yapabileceğimiz birçok Bitcoin borsası var.

Türk Lirası ile Bitcoin alım satım işlemi yapmak istiyorsanız BTCFinans.com ‘u tercih edebilirsiniz.

Bitcoin almak için yapmanız gerekenler:

  • BTCFinans.com'a Kayıt Ol

İlk olarak yapmanız gereken adınızı, soyadınızı, cep telefon numaranızı ve e-mail adresinizi girerek Btcfinans.com'a kayıt olmak. E-mail adresinize gelen maildeki linke tıklayıp üyeliğinizi aktifleştirerek Bitcoin'leriniziYüksek güvenlikli sistemimizde, güvenle saklayabileceğiniz hesabınızı açmış bulunmaktasınız.

Buradan Kayıt Olun

  • Hesap Onayını Tamamla ve Para Gönder

Kayıt işleminden sonra hesap onayını tamamlamak için yapılması gereken, T.C. kimlik numaranızı ve doğum tarihinizi doğrulamak ile birlikte, T.C. Kimlik numaranızın bulunduğu kimlik veya ehliyetinizin ön | arka fotoğrafını yüklemeniz gerekmektedir. Bu işlemden sonra TL işlemleri menüsünde sizinle paylaşılan hesap bilgilerini kullanarak hesabınıza para gönderebilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken nokta, sizin adınıza tanımlı hesaptan para göndermenizdir. Göndermiş olduğunuz Türk Lirası miktarı, hesabınıza kısa bir süre içerisinde kesinti ve komisyon olmadan tanımlanacaktır.

  • Bitcoin (BTC) Al

Son olarak "Market" menüsünden dilediğiniz tutarı girip "Al" butonunatıkladığınız takdirde mümkün olan en iyi fiyattanBitcoin Alış işleminiz gerçekleşecektir ve Bitcoin'ler hemen hesabınıza yüklenecektir. Tebrikler!

Buradan Kayıt Olun