Turkey's Most Innovative and Reliable Crypto Currency Exchange
SIGN IN CREATE ACCOUNT
Ethereum’un Ortaya Çıkışı!

Ethereum’un Ortaya Çıkışı

Ethereum’un Ortaya Çıkışı

Ethereum ilk olarak 30 Temmuz 2015 Tarihinde Kuzey Amerika Bitcoin Konferansında, Ethereum kurucusu Vitalik Buterin tarafından tanıtımı yapılan bir sistemdir.

Genel olarak bir alt coin statüsünde görülse de Ethereum esasında blockchain teknolojisinin gelişmesini ve daha fazla alanda kullanılmasını amaçlayan yenilikçi bir sistemdir.

Ethereum sistemi ile amaçlanan, kişisel veriler gibi bilgilerin üçüncü şahıslar tarafından depolanmasını ve farklı amaçlar için kullanılmasını engellemektir. Ethereum Projesi, ana güç kaynağı ETH (kripto para) olan bir Kripto İşletim Sistemidir. Bitcoin’in Blockchain mantığından yola çıkılarak oluşturulan Ethereum platformu, kendisine ait özel bir yazım dili kullanarak bu işletim sistemi üzerinde “merkezi olmayan” yazılım protokolleri geliştirilmesine olanak sağlamaktadır. Bu protokoller sayesinde aynı işletim sistemi içerisinde bir çok alt coin çıkarılmasına olanak sağlar. 

Günümüzde ise popüler olan birçok kripto para Ethereum altyapısını kullanmaktadırlar. Bunlara BAT, TUSD ve HOT gibi tokenlar örnek gösterilmektedir.